Kommunfullmäktiges nya presidium

KFs nyvalda presidium
Kommunfullmäktiges nyvalda presidium: 2:e vice ordförande Gunilla Svensson (S), 1:a vice ordförande Jan Popovski (KD) och Mikael Andersson (C)

När det nya kommunfullmäktige den 17 oktober sammanträdde för första gången efter valet var det i en ny konstellation. Den nyvalda kommunfullmäktigeförsamlingen hade egentligen bara två ärende på agendan, val av kommunfullmäktiges presidium och valberedningen för de kommande fyra åren. Till ordförande valdes Mikael Andersson (C), till 1.a vice ordförande valdes Jan Popoviski (KD) och Gunilla Svensson (S) valdes till 2:e vice ordförande. Dessa tre kommer nu att leda kommunfullmäktige under åren 2022-2026.

– Det är med stor ödmjukhet och stolthet som jag ikväll fattar ordförandeklubban för att under den kommande mandatperioden leda kommunfullmäktige i Tingsryds kommun tillsammans med övriga i det nyvalda presidiet, Jan Popovski (KD) 1:a vice ordförande och Gunilla Svensson (S) 2:e vice ordförande. Det kommer att bli en spännande och bra mandatperiod, säger Mikael Andersson.

Sprid gärna och dela på social media

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *