En dag med företagsbesök och föreningsträffar


Alliansen i Tingsryd var på lördagen på en aktivitetsdag med besök hos en rad olika företagare och föreningar i kommunen. En mycket givande och trevlig dag! Vill ni se fler bilder från denna aktivitetsdag så hittar ni det här >>

Dagen inleddes hos Dag Runesson på Tingsryds Buss där Anders Borgehed, regionchef Policy Sydost (Sydsvenska Handelskammaren), inledde med att berätta om sitt framgångsrika arbete i Olofströms kommun där han var med och bildade Tectank som är ett industrikluster och en regional utvecklingsaktör i Blekinge med uppdrag att stärka industrins konkurrenskraft. En framgångsrik modell för samverkan som är av stor vikt då det krävs brett samarbete för att kunna driva innovation, forskning och utveckling då varje enskilt bolag sällan har de ekonomiska muskler som krävs för att klara detta på egen hand. Att skapa ett utvecklingscentrum och industrikluster även här i Tingsryds kommun skulle säkerligen kunna ge ett lyft för näringslivet.

Bildtext: Anders Borgehed, regionchef Policy Sydost

Dag Runesson gav också en presentation av Tingsryds Buss och hur han har utvecklat detta företag till ett framgångsrikt företag som bedriver kollektivtrafik och beställningstrafik med totalt 13 bussar. Idag kör Tingsryds Buss kollektivtrafik åt Länstrafiken Kronoberg men i den kommande trafikupphandlingen förlorar de dessvärre denna trafik. Dag Runesson ser dock framtidsmöjligheter även i detta och kommer att satsa än mer på beställningstrafik framöver.

Bildtext: Dag Runesson, Tingsryds Buss

Dagen fortsatte därefter med besök hos Hallabro Plast AB där dess ägare Andreas och Sandra Sääf tog emot oss och visade upp deras företag. Hallabro Plast är ett marknadsledande företag som tillverkar glasfiberprodukter genom vakuuminjicering såsom tex sandlådor. Tack vare tekniken med vakuuminjicering har de kunnat förbättra arbetsmiljön och minskat utsläppen med ca 90 procent. Dessutom innebär tekniken att de har fått betydligt bättre produkter, mindre fysiskt arbete för personalen vilket minskar arbetsrelaterade sjukdomar och olyckor. Hallabro Plast tillverkar även betongprodukter där de själva tar fram gjutformarna som används i denna produktion.

Bildtext: Andreas och Sandra Sääf, Hallabro Plast AB

Dag Runesson var även vår busschafför för dagen och tog oss sedan till Linneryd och till Hälsokompassen och Träningsladan i Linneryd där Saara Karhunen bedriver funktionell träning som passar alla. Saara är utbildad personlig tränare och instruktör med lång erfarenhet i branchen både på utvecklinsgnivå och med grupper och enskilda. Arbetet med Hälsokompassen och Träningsladan i Linneryd bedriver Saara utöver sitt jobb som verksamhetsansvarig på Idrottskliniken i Växjö. Efter att vi lyssnat till Saaras presentation av verksamheten så fick vi även testa på några av hennes träningsövningar. Ett nyttigt och kul pass.

Bildtext: Saara Karhunen, Hälsokompassen och Träningsladan i Linneryd

Bussfärden tog oss sedan till Rävemåla Hembygdspark där Pia Granstedt Söderling inledde med att berätta om engagemanget och verksamheten i Älmeboda Sockenkommitté. Roger Söderling sedan tog vid med att berättade Älmeboda Hembygdsförening som är en mycket aktiv hembygdsförening med stort engagemang för bygden. Därefter tog vi oss till Byahuset i Rävemåla där Henrik Nilsson berättade om Älmeboda utvecklings- & företagarförening som bland annat står bakom friskolan i Rävemåla som är en F-6 skola. De vill nu även ta över ägandeskapet av själva byahuset för att säkra engagemanget i denna fastighets underhåll långsiktigt. Redan idag äger de marken som byahuset är byggt på. Älmeboda utvecklings- & företagarförening tog förra sommaren också över (i ett nytt bolag) fastigheten som inrymde matstället Trollsländan och där Martina Sandén nu bedriver restaurang och catering under namnet Rävemålet 2.0. Vi avslutade för övrigt dagen just på Rävemålet 2.0 med en utsökt måltid.  

Bildtext: Pia Granstedt Söderling – Älmeboda Sockenkommitté, Roger Söderlin – Älmeboda Hembygdsförening, Henrik Nilsson Älmeboda utvecklings- & företagarförening

Jörgen Kennedy (M), Anna Johansson (C) och Birgitta Arvidsson

Bildtext: Jörgen Kennedy (M), Anna Johansson (C) och Birgitta Arvidsson (KD)


Ni hittar fler bilder från Allliansens aktivitetsdag här >>

Sprid gärna och dela på social media

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *